Het boek

Heel wat bibliografische bronnen vermelden Jean Linden op onvolledige en incorrecte wijze, zonder belangrijke gegevens over zijn expedities, economische groei etc.

Deze monografie vult die lacunes aan. "Jean Linden, explorateur" is geschreven door Nicole Ceulemans, het achter-achter kleinkind van de plantenkweker. Een boeiend boek dat de lezer onderdompelt in het dagelijkse leven van de personage. Het is rijk geïllustreerd met botanische prenten, historische gravures, originele of antieke foto’s waarvan de meeste niet eerder werden gepubliceerd. Het boek beschrijft met deze karakteristieke persoon een wereld in het klein, waarin beroemde botanici, rijke verzamelaars en plantenliefhebbers, diplomatische betrekkingen, markten en floralieen, inzamelingsexpedities etc bijeen worden gebracht.

De professoren Guido Braem (University of Maryland, University College Europe) en Ronnie Viane (Universiteit van Gent) hebben hun bijdrage geleverd door heel wat kaders in te voegen in de tekst van Nicole Ceulemans. Deze omvatten beschrijvingen van de door Linden meegebrachte planten, preciseringen over het kweken van de exotische planten in de XIXde eeuw en de impact van Lindens activiteiten op de moderne plantkunde etc.


Technische gegevens van het boek:
Autheur: Nicole Ceulemans
Wetenschappelijke leiding: Professor Guido Braem (University of Maryland, University College Europe)
Wetenschappelijke bijdrage: Professors Guido Braem en Ronnie Viane
Uitgever: Mercator Fonds, Brussel
Talen: Frans, Engels
Lay-out: La Page, Brussel (www.lapage.be)
240 pagina's, 250 illutraties waarvan 200 in kleur
ISBN: 90 6153 630 8